Erasmus+

Nájdené: 5
Erasmus+ je jedinečný program, ktorého snahou je podporiť pracovné vyhliadky a osobný rozvoj mladých ľudí, ako aj pomôcť našim systémom vzdelávania, odbornej prípravy a mládeže poskytnúť výučbu a vzdelávanie, ktoré dajú ľuďom zručnosti potrebné pre dnešný pracovný trh a spoločnosť, ako aj do budúcnosti.
Študijné obdobia: Študenti môžu stráviť 3 až 12 mesiacov štúdiom na univerzite alebo vysokej škole v inej krajine.

Odborné stáže: Prípadne môžete absolvovať odbornú stáž na pracovisku v zahraničí v dĺžke od 2 do 12 mesiacov.
Mobilita v zahraničí môže mladým ľuďom pomôcť v odbornom vzdelávaní a príprave, aby získali zručnosti potrebné pre dnešný konkurenčný trh práce.
Mládežnícke výmenné pobyty pomáhajú mladým ľuďom získať dôležité zručnosti v oblastiach ako riadenie projektov a tímová práca. Takéto príležitosti mimo školského prostredia umožňujú skupinám mladých ľudí absolvovať štruktúrovaný program aktivít (napr. kombináciu seminárov, cvičení, debát a simulačnej výučby) v inej krajine, v rámci alebo mimo EÚ, v dĺžke maximálne 21 dní.
Ak ste učiteľ(-ka) alebo pracujete v podniku, môžete učiť v zahraničnej inštitúcii a tak získať nový profesijný rozhľad, rozšíriť svoju sieť kontaktov a pomôcť urobiť európske vzdelávacie a školiace systémy modernejšími a medzinárodnejšími.

© European Union, 2014

Privacy Policy